Nick
van Ballegooijen

Hardenberg ’85

4de klasse

Waarom ben je ooit gaan keepen?

Ik ben ooit begonnen als veldspelers en heb dat tot en met de D’tjes (JO13) gedaan. Maar ik was geen hoogvlieger. Toen er in de C’tjes een plek vrij kwam voor een keeper heb ik dat voor een seizoen geprobeerd. Ik  vond dit erg leuk en schijnbaar had ik er ook aanleg voor. Het jaar daarop werd ik gevraagd voor de C1 en toen was het voor mij duidelijk dat ik als keeper verder wou gaan. Het 1e team was mij als veldspelers nog nooit gelukt en als keeper wel.

Wat zijn jouw sterke punten als keeper?

Met mijn lengte ben ik geen keeper die echt ballen hoog uit de kruising pakt. Ik heb mij veelal gericht op de 1 op 1 situaties en reflexen en denk dat ik dit ook wel een kwaliteit is. Ook kan ik als keeper vaak onder druk de voetballende oplossing vinden.

Waar heb je allemaal gekeept?

Hardenberg ’85

SVV ’56

DOS ’37

Wie zijn jouw idolen?

Vroeger was mijn idool Maarten Stekelenburg, hoe hij ballen pakte en echt een meerwaarde was voor zijn team vond ik echt gaaf en wou ik ook graag kunnen. De laatste jaren vind ik Ter Stegen of Lloris erg leuke keepers om naar te kijken.

Wat is je hoogtepunt in je carrière?

De C1 was voor mij op meerdere vlakken een hoogtepunt. Dit was voor het eerst dat ik in een 1e team kwam, ook pakte wij dat jaar een tripple (kampioen, beker en gemeentecup). Het 2e hoogtepunt was toch wel dat ik een jaar bij DOS ’37 in de 1e selectie heb gezeten, voor mij een hele ervaring en vooraf had ik nooit gedacht dat ik dat zou kunnen halen.

Waarom geef je training bij Goalkings?

Omdat ik zelf ruim een jaar bij een keepersschool heb getraind en heb ervaren wat dat kan doen met je progressie. Dit heeft mij geholpen om bij DOS’37 te kunnen komen, een stap van de 4e klasse naar de 1e klasse. Dit wil ik graag meegeven aan jonge keepers en ze helpen beter te worden, omdat je dan echt meer kunt bereiken dan je zelf vooraf denkt.

WIL JIJ OOK TRAINEN MET Nick

WIL JIJ OOK TRAINEN MET Nick

GROEPS

TRAINING

Wil jij je keeperskwaliteiten een boost geven en met meer zelfvertrouwen onder de lat staan? MELD JE DAN AAN VOOR DE GROEPSTRAINING VAN GOALKINGS.

TALENTEN

TRAINING

Wil jij op BVO-niveau trainen? Meld je aan voor onze selectie en kijk of je wordt geselecteerd. Klik hier voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Privé

TRAINING

WIL JIJ WERKEN AAN JE EIGEN ONTWIKKELING OF HEB JIJ SPECIFIEKE LEERDOELEN WAAROP JE WILT TRAINEN? BIJ DE PRIVÉ TRAINING STAAT JOUW ONTWIKKELING CENTRAAL.