Geffrey
Buld

C.V.V. Oranje nASSAU

kEEPERSTRAINER

Waarom ben je ooit gaan keepen?

Toen ik een jaar of 7 was ben ik eens gaan kijken bij de voetbal. Al snel merkte ik dat het gewone voetbal niet echt wat voor mij was, maar dat ik het in het doel staan aardig leuk vond. Voor mij gevoel kon ik daar toch op mijn manier belangrijk zijn voor het team.

Wat zijn jouw sterke punten als keeper?

Mijn sterke punten waren vooral het coachen, één tegen één situaties en de hoge ballen. In mijn tijd was het meevoetballen van een keeper nog niet zo nodig, dit heb ik gelukkig later in mijn carrière bijgeleerd en je ziet tot op de dag van vandaag dat dit steeds meer van een keeper gevraagd wordt.

Waar heb je allemaal gekeept?

Ik ben als klein jongetje begonnen bij Oranje Nassau in Almelo. Hier heb ik tot de D’tjes gekeept. Door een verhuizing heb ik één jaar in Markelo gekeept om vervolgens weer terug te gaan naar Almelo ,waar ik mijn keeperskunsten kon laten zien bij AVC Heracles. In dat jaar werd ik gescout door Heracles (nu FC Twente-Heracles academie). Dit was een mooie ervaring waar ik veel heb geleerd, zowel op als rond het veld. Na een jaar daar gezeten te hebben, heb ik mijn carrière voortgezet bij Quick’20 in Oldenzaal.

Wie zijn jouw idolen?

Als eerste was mijn idool Ed de Goey van Feyenoord. Maar ik moet wel eerlijk zijn, toen ik Edwin van de Sar zag, was ik gelijk om. Edwin van de Sar was voor mij een complete keeper, zowel in de goal als buiten de 16 erg sterk. Door hier veel naar te kijken, kon ik voor mijzelf daar leerpunten uithalen die ik op trainingen of tijdens wedstrijden probeerde toe te passen.

Wat is je hoogtepunt in je carrière?

Voor mij waren de hoogte punten toch wel het keepen bij een BVO (betaald voetbal organisatie). Daarnaast heb ik met Quick’20 ver weg het meeste succes behaald. Van verschillende kampioenschappen tot en met 1 en 2e divisie mogen spelen tegen gerenommeerde clubs als, Heracles, FC Twente, Go Ahead Eagles, FC Groningen enz.

Waarom geef je training bij Goalkings?

Ik ben om verschillende redenen ooit gestopt met het keepen, maar ik merkte naar een aantal jaren dat het toch steeds bleef kriebelen. Ik heb toen besloten om keeperstraining te gaan geven bij Oranje Nassau. Hier heb ik ook mijn certificaat voor de KNVB gehaald om jeugdkeepers te mogen trainen. Echter merkte ik dat om verschillende redenen het trainen bij een amateurclub steeds lastige werd. Daarnaast hoorde en zag ik dat de keepersscholen steeds meer intrek kwamen. Arjan van Goalkings had ik al eens gesproken en ook vanuit dat gesprek merkte ik dat mijn ideologie over het trainen van keepers prima aansloot. Ik heb altijd het motto: Ben jij bereid om je open te stellen om beter te worden, dan bied ik jouw die mogelijkheid aan om beter te kunnen worden. Ik merk dat wij elke week met gedreven keepers mogen werken. Ik zie plezier en elke keeper groeit op zijn of haar eigen manier.

WIL JIJ OOK TRAINEN MET thom

WIL JIJ OOK TRAINEN MET Geffrey

GROEPS

TRAINING

Wil jij je keeperskwaliteiten een boost geven en met meer zelfvertrouwen onder de lat staan? MELD JE DAN AAN VOOR DE GROEPSTRAINING VAN GOALKINGS.

PRO

TRAINING

Wil jij je keeperskwaliteiten een boost geven en met meer zelfvertrouwen onder de lat staan? MELD JE DAN AAN VOOR DE GROEPSTRAINING VAN GOALKINGS.

Privé

TRAINING

Wil jij je keeperskwaliteiten een boost geven en met meer zelfvertrouwen onder de lat staan? MELD JE DAN AAN VOOR DE GROEPSTRAINING VAN GOALKINGS.